Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A mindennapi élet sója képes leírás - Sóbarlang.tlap.hu
részletek »

A mindennapi élet sója - Sóbarlang.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sobarlang.tlap.hu » A mindennapi élet sója
Keresés
Találatok száma - 21 db
A gonosztevő só

A gonosztevő só

A sónak több mint harminc éve egyre rosszabb a megítélése. Orvosok és önjelölt egészségvédők óva intenek: aki túl sok sót fogyaszt, megrövidíti az életét, mivel a só megnöveli a vérnyomást. Merthogy a só leköti a vizet.

A Himalája só egészségünk megőrzéséért

A Himalája só egészségünk megőrzéséért

Sóból van bőven a földön, főleg a tengervizek mélyén, de mivel az óceánok szennyezésnek vannak kitéve az ember által, így szükség van a só megtisztítására, mielőtt otthonunkba kerül. A Föld felszínén lévő sótelepeket még nem érte el az ember pusztítása, így bizalommal tudok ajánlani egy oldalt, amely a Himalája sót, közismertebb nevén a kősót mutatja be, amely számtalan pozitív hatást fejt ki az emberi szervezetre a hagyományos sóhoz képest, mivel az asztali sók sokszor még tartósítószereket is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a só hasznosítsa kedvező tulajdonságait. A Himalája sókristályokat használhatjuk főzéshez, ételek ízesítéséhez, mivel egészségesebbé teszi az ételt tudósok és szakácsok szakismerete szerint, valamint fürdővizünkbe feloldódva is kifejti gyógyhatását, hiszen a kristály olyan kicsi, hogy képes bejutni az emberi sejtekbe, amelyekbe beleolvadva méregteleníti a testet. Sólámpa formájában betegségek kezelésére vagy azok megelőzésére ajánlott. A só számunkra egy egyszerű dolog, mégis létünkhöz nélkülözhetetlen, továbbá a Földnek is éltetőeleme.

A parajdi só jótékony hatásai

A parajdi só jótékony hatásai

Az Erdélyből származó só a frissítő masszázs fogásaival alkalmazva fejti ki jótékony hatásait a bőrre, kötőszövetre, izomzatra. Intenzív bőrradírozó hatása miatt nagyobb fokú vérbőség érhető el, melynek következtében az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről.

A só és a szív

A só és a szív

A só nagyon fontos ásvány a szervezetünk számára. Régen a sót egy-az-egyben válották az arannyal Timbuktuban ahogy a karavánok haladtak át a Szaharán. De hacsak nem épp most futottunk maratont vagy nem élünk a sivatag kellős közepén, valojában csak egy kis mennyiség só is elegendő naponta. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy miért, vagy hogyan fogjuk vissza só fogyasztásunkat olvassunk tovább! Ez az oldal elmagyarázza hogyan járulhat a túlzott sófogyasztás szívbetegségekhez, és egyszerű tanácsokat ad arra, hogy hogyan csökkenthetjük a só mennyiségét amit naponta megesszünk.

A só mágiája

A só mágiája

Létezik egy ásvány, amely értékesebb a többinél. Egyetlen mágus sem tudott nála hasznosabb anyagot előállítani. Nélkülözhetetlen az élethez. 14 ezer felhasználási módját ismerjük, többek között a tartósítást, a gyógyítást, a termékenység fokozását, a tisztítást, ezenkívül gyógyszert, festéket, sajtot, műanyagot készítenek belőle. Utakat építettek belőle. Háborúkat vívtak érte. Feloldódik a vízben, de ha elpárolog a víz, újra megjelenik. Nátrium-kloridnak hívják - ismertebb neve: só.

A só, mint alapélelmiszer

A só, mint alapélelmiszer

A természetes só, amely jó az ember számára nem esik át tisztítási eljárásokon és különböző kezeléseken. Nem vonják ki belőle azt a 82 alkotó elemet amely nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Az igazi só bányászott és teljességgel érintetlen állapotú. Csomósodásgátló,- és egyéb adalékanyagtól mentes.

A sószappan

A sószappan

A bőrünkre a kristálysót legegyszerűbben egy sószappannal vihetjük fel. Ez nem a szó hagyományos értelmében vett szappan, hanem egy kristálysó darab, ami szappan formájúra van csiszolva, innen kapta a nevét. A sószappan 100 % kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. A tiszta, nedves bőrt vagy közvetlenül a nedves sószappannal kenjük be, vagy a nedves kezünket kenjük be a sóval és a kézről visszük a sóoldatot a bőrre.

Bázikus konyha

Bázikus konyha

A mai asztali, vagy étkezési sónak a szó valódi értelméhez, már nincs semmi köze, mert napjainkban az étkezési só csak nátriumkloridból (NaCl) áll. Ez önmagában már nem só, hiszen a só mindig az alkotórészeinek a szimbiózisát jelenti, ami a természetes megjelenési formájában 84 elemet jelent. Ugyanazt a 84 elemet, melyek bolygónkat és a fizikai testünket is jellemzik. A vérünk nem más, mint egy megváltozott tengervíz a benne lévő 84 elemmel.

Díszek sógyurmából

Díszek sógyurmából

Minden kisgyerek kipróbálja oviban ezt a technikát, úgyhogy nyugodtan hívjuk őket segítségül, nem lesz nekik újdonság, hogy mi a teendő. Arról már nem is beszélve, hogy a gyurmázást mindenki élvezi. ó szórakozást a gyurmázáshoz!

Hirdetés
Fiatalabb Arc

Fiatalabb Arc

Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve sóbarlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorol, amit a népi gyógyászat régóta folyamatosan használ. A Somadrin oldat zárt légtérben, nagy párolgási felületű edényekbe öntve, mindenféle motorizáció nélkül ún. passzív módon, szobahőmérsékleten meginduló párolgása következtében alakítja ki a mikroklímát. A helyiség relatív páratartalma növekszik, a magas relatív páratartalom finom eloszlású aeroszol formájávan van jelen.

Fürdősók

Fürdősók

A víz és a só az élet építő elemei, ezért hatással vannak egészségünkre és közérzetünkre egyaránt. A sóból készült termékek megfelelő használatával a felüdülésen kívül számos egészségi problémáját megelőzheti, kezelheti. A só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól. A só kiválóan ápolja és védi bőrünket. Testünk egészét borító bőr a mintegy 2 m2 felületével és kb. 2 kg súlyával a legnagyobb szervünk.

Gyógyító Só kisfilm

Gyógyító Só kisfilm

'Néhány éve tudok róla, hogy van asztmám, és az interneten olvasgattam róla, hogy milyen kiegészítő gyógymódok lennének'. 'Azt tapasztaltam, hogy kell néhány kezelés, hogy az ember igazán érezze a hatását, viszont az egészen biztos, hogy jó hatása van, én határozottan éreztem, hogy van értelme - ide eljönni...' A sóterápia, sóbarlangok, Északi-tengeri 'sós' szigetek mind-mind terápiás paradicsomok lehetnek asz asztmás betegeknek. Természetesen a gyógyszeres terápia nem mellőzhető, de annak hatékony kiegészítője lehet valóban.

Ha fáj a füle

Ha fáj a füle

A fülfájós kicsinyek szülei már jól ismerik a tüneteket. Amíg orvoshoz nem jutunk, addig is igyekezzünk enyhíteni a fájdalmakat. Adjunk fájdalomcsillapítót, orrcseppet és helyileg melegítsük a gyerek fülét. Erre nagyon alkalmas a nagymamák által is alkalmazott módszer: melegítsünk fel vászonzacskóba tett sót, tegyük a beteg fájó fülére. Vigyázzunk, ne legyen nagyon forró!

Magyar népmesék-A só

Magyar népmesék-A só

Volt egyszer egy öreg király s annak három szép leánya. A fél lába már koporsóban volt a királynak, szerette volna mind a három lányát férjhez adni. Hiszen ez nem is lett volna nehéz, mert három országa volt, mind a három leányára jutott hát egy-egy ország. Hanem amiképpen nincs három egyforma alma, azonképpen a három ország sem volt egyforma. Azt mondta hát a király a leányainak, hogy annak adja a legszebbik országát, amelyik őt legjobban szereti. Sorba kérdezte a leányokat, kezdte a legidősebbiken: folytatás a videón........

Só - Jó tudni

Só - Jó tudni

Az ablaktáblák akkor lesznek a legtisztábbak, ha csak tiszta vízzel, mosószer nélkül mossuk, és az öblítővízbe néhány evőkanál alkoholt teszünk. Még hatásosabb, ha a vízhez egy kevés sót is keverünk. Sohase használjunk szappant, mert ráköt az üvegre. (Tausz György)

Só a hálószobában

Só a hálószobában

Ismert az a tény, hogy a sóterápia eredményességének fontos eleme a kellő idő eltöltése a sóionoktól dús környezetben. Mi lehet ideálisabb annál, ha a sófalak közvetlen a hálószobánkban kerülnek kialakításra! Ilyenkor a só több feladatot is ellát egyszerre, nemcsak a sóionokban gazdag sós levegőt állítja elő, hanem gondoskodik a hálószoba kellemes páraháztartásáról is, ezzel teremtve meg a szobában tartózkodók kellemes közérzetét.

Só gyártó

Só gyártó

Reméljük sikerül megfelelő és áttekinthető ismertetést adnunk az általunk kínált sótermékekről, egészen pontosan a sótablettáról. Ugyanakkor ajánljuk figyelmébe további termékeinket is, amelyek a mészhidrát, a zeolit, a kaolin, a talkum, a magnezit, az anhidrit, és a perlit. Az általunk kínált termékről a természetben előforduló - ezáltal környezetbarát - kőzetek, ásványi anyagok. Az itt kínált sótablettának az alapanyaga a kősó, amely nagy mennyiségben található bolygónkon. Ebből a kősóból különböző eljárások révén nyerhető vákumos só, sótabletta.

Tuti menü