Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A só az orvostudományban képes leírás - Sóbarlang.tlap.hu
részletek »

A só az orvostudományban - Sóbarlang.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: sobarlang.tlap.hu » A só az orvostudományban
Keresés
Találatok száma - 8 db
A lúgosítás és a só

A lúgosítás és a só

A só teljes elhagyásával azonban sótlanná' válhat az életünk. Biztos sokan emlékszünk még gyermekkorunkból a mesére, ahol a király előzte legkedvesebb leánygyermekét, mert az azt mondta, hogy úgy szereti, mint a sót. A csattanóra is emlékezhetünk, a kedves leány inkognitóban olyan vacsorát tálalt fel apjának, amelyben nem volt só, a király így rájött, hogy gyermeke valóban nagyon szereti őt.

A sómítosz

A sómítosz

Az orvostudomány telis-tele van mítoszokkal, az egyik legnagyobb mítosz talán amiben hisznek, hogy az orvoslás tudomány. Nemrég a British Medical Journal tudományos szerkesztői összeállították ajánlásaikat korunk 60 'legnépszerűbb' betegségéről és ebben azt állították, hogy legtöbb esetben a 'nem kezelés' a legjobb kezelés. Más elemzések arra mutattak rá, hogy korábban hatásosnak vélt kezelések ma már bizonyítottan hatástalanok, de amíg hatásosnak vélték őket, addig működtek. Számos placeboműtétet kreált az orvos tudomány története, amikor téves feltevésekre alapozott műtéti technikákkal egészen addig sikeres gyógyulásokat lehetett elérni, amíg ki nem derült, hogy az egész csak tévedés.

A sószoba jótékony hatása

A sószoba jótékony hatása

Mostanság az egész országban, így Nyíregyházán is egyre népszerűbbnek számítanak a sószobák, amelyeket elsősorban óvodákban alakítanak ki. Ezáltal az egészségnevelést kiemelten kezelik a nyíregyházi Vécsey közi óvodában, ahol már több éve működik a gyerekek számára létrehozott betegségmegelőzési helyiség. A só jótékony hatásáról már évszázadok óta hallunk, és a szakemberek véleménye szerint 45 perc a sószobában annyit ér, mintha egy napot a tengerparton töltenénk el. Azok a gyerekek, akik nem juthatnak el a tengerpartra és száraz levegőjű lakótelepi lakásokban élnek, azoknál egyre gyakrabban alakulhat ki asztma vagy bőrbetegség. Ennek a kezelésére és megelőzésére nyújt segítséget a Vécsey közi óvoda, ahol a terápiás program kidolgozóját, Lippainé Zsuzsa óvodapedagógust kérdeztük.

Himalaya só

Himalaya só

Létezik egészséges só? Hiszen a só negatív hatásairól zengenek az egészséges táplálkozási oldalak és magazinok. A sót az egyik fehér mumusként emlegetik a cukor és a finomított liszt mellett. Egészséges só márpedig létezik. Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!

Megoldás asztma és allergia ellen!

Megoldás asztma és allergia ellen!

Az allergiás és asztmás felnőttek és gyermekek sokat szenvednek a méregdrága, kellemetlen mellékhatásokat okozó gyógyszerektől. Nekik szeretnénk bemutatni egy tradicionális gyógymódot, az évszázados tapasztalatokon nyugvó barlangterápiát.

Schüssler só a terhességi panaszokra

Schüssler só a terhességi panaszokra

Ezek a természetes ásványianyagokból készült tabletták semmilyen mellékhatást nem okoznak. Az alábbi cikkben részletesen végig vesszük a terhesség alatt előfordulható panaszokat, (pl. aranyér, terhességi csík, hányás, fogromlás stb.) az azokra ajánlott sókat és azok adagolását. A Schüssler sókat kizárólag patikákákban forgalmazzák, ám nem vény kötelesek.

Schüssler só terápia

Schüssler só terápia

Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898) Orvos, homeopata és kutató. 32 éves korában válhatott orvossá, s már akkoriban lenyűgözte a Homeopátia tudománya, melyet kortársa és elődje, az orvos Samuel Hannemann fedezett fel. Később ezt a technikát alkalmazta szerei elkészítésénél.

Só és szívbetegség

Só és szívbetegség

A só létfontosságú anyag, de sajnos manapság 5-10-szer annyit fogyasztunk, mint kellene. Az ajánlott bevitel töredéke a ténylegesnek. A só elsősorban magas vérnyomást okoz, mert a só megköti a vizet. Az érpályában keringő vér térfogata megnő. Az így megemelkedő vérnyomás gyorsítja az érelmeszesedést, érelzáródáshoz vezet.

Tuti menü