Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sóbarlang linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Sóbarlang képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: sobarlang.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 67 db
 Bp. XI. Szalina Sóbarlang

Bp. XI. Szalina Sóbarlang

Kellemes környezetben, a legmodernebb, leghatékonyabb, szabályozható non-stop száraz beporlasztásos sóterápiával várjuk kedves vendégeinket! A terápia alatt kellemes relaxációs zenét és fényterápiát is biztosítunk. A gyermekeket rengeteg játék, és sóhomokozó várja!

A gonosztevő só

A gonosztevő só

A sónak több mint harminc éve egyre rosszabb a megítélése. Orvosok és önjelölt egészségvédők óva intenek: aki túl sok sót fogyaszt, megrövidíti az életét, mivel a só megnöveli a vérnyomást. Merthogy a só leköti a vizet.

A Himalája só egészségünk megőrzéséért

A Himalája só egészségünk megőrzéséért

Sóból van bőven a földön, főleg a tengervizek mélyén, de mivel az óceánok szennyezésnek vannak kitéve az ember által, így szükség van a só megtisztítására, mielőtt otthonunkba kerül. A Föld felszínén lévő sótelepeket még nem érte el az ember pusztítása, így bizalommal tudok ajánlani egy oldalt, amely a Himalája sót, közismertebb nevén a kősót mutatja be, amely számtalan pozitív hatást fejt ki az emberi szervezetre a hagyományos sóhoz képest, mivel az asztali sók sokszor még tartósítószereket is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák, hogy a só hasznosítsa kedvező tulajdonságait. A Himalája sókristályokat használhatjuk főzéshez, ételek ízesítéséhez, mivel egészségesebbé teszi az ételt tudósok és szakácsok szakismerete szerint, valamint fürdővizünkbe feloldódva is kifejti gyógyhatását, hiszen a kristály olyan kicsi, hogy képes bejutni az emberi sejtekbe, amelyekbe beleolvadva méregteleníti a testet. Sólámpa formájában betegségek kezelésére vagy azok megelőzésére ajánlott. A só számunkra egy egyszerű dolog, mégis létünkhöz nélkülözhetetlen, továbbá a Földnek is éltetőeleme.

A lúgosítás és a só

A lúgosítás és a só

A só teljes elhagyásával azonban sótlanná' válhat az életünk. Biztos sokan emlékszünk még gyermekkorunkból a mesére, ahol a király előzte legkedvesebb leánygyermekét, mert az azt mondta, hogy úgy szereti, mint a sót. A csattanóra is emlékezhetünk, a kedves leány inkognitóban olyan vacsorát tálalt fel apjának, amelyben nem volt só, a király így rájött, hogy gyermeke valóban nagyon szereti őt.

A parajdi só jótékony hatásai

A parajdi só jótékony hatásai

Az Erdélyből származó só a frissítő masszázs fogásaival alkalmazva fejti ki jótékony hatásait a bőrre, kötőszövetre, izomzatra. Intenzív bőrradírozó hatása miatt nagyobb fokú vérbőség érhető el, melynek következtében az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről.

A só és a szív

A só és a szív

A só nagyon fontos ásvány a szervezetünk számára. Régen a sót egy-az-egyben válották az arannyal Timbuktuban ahogy a karavánok haladtak át a Szaharán. De hacsak nem épp most futottunk maratont vagy nem élünk a sivatag kellős közepén, valojában csak egy kis mennyiség só is elegendő naponta. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy miért, vagy hogyan fogjuk vissza só fogyasztásunkat olvassunk tovább! Ez az oldal elmagyarázza hogyan járulhat a túlzott sófogyasztás szívbetegségekhez, és egyszerű tanácsokat ad arra, hogy hogyan csökkenthetjük a só mennyiségét amit naponta megesszünk.

A só mágiája

A só mágiája

Létezik egy ásvány, amely értékesebb a többinél. Egyetlen mágus sem tudott nála hasznosabb anyagot előállítani. Nélkülözhetetlen az élethez. 14 ezer felhasználási módját ismerjük, többek között a tartósítást, a gyógyítást, a termékenység fokozását, a tisztítást, ezenkívül gyógyszert, festéket, sajtot, műanyagot készítenek belőle. Utakat építettek belőle. Háborúkat vívtak érte. Feloldódik a vízben, de ha elpárolog a víz, újra megjelenik. Nátrium-kloridnak hívják - ismertebb neve: só.

A só, mint alapélelmiszer

A só, mint alapélelmiszer

A természetes só, amely jó az ember számára nem esik át tisztítási eljárásokon és különböző kezeléseken. Nem vonják ki belőle azt a 82 alkotó elemet amely nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Az igazi só bányászott és teljességgel érintetlen állapotú. Csomósodásgátló,- és egyéb adalékanyagtól mentes.

A sómítosz

A sómítosz

Az orvostudomány telis-tele van mítoszokkal, az egyik legnagyobb mítosz talán amiben hisznek, hogy az orvoslás tudomány. Nemrég a British Medical Journal tudományos szerkesztői összeállították ajánlásaikat korunk 60 'legnépszerűbb' betegségéről és ebben azt állították, hogy legtöbb esetben a 'nem kezelés' a legjobb kezelés. Más elemzések arra mutattak rá, hogy korábban hatásosnak vélt kezelések ma már bizonyítottan hatástalanok, de amíg hatásosnak vélték őket, addig működtek. Számos placeboműtétet kreált az orvos tudomány története, amikor téves feltevésekre alapozott műtéti technikákkal egészen addig sikeres gyógyulásokat lehetett elérni, amíg ki nem derült, hogy az egész csak tévedés.

Hirdetés
A sószappan

A sószappan

A bőrünkre a kristálysót legegyszerűbben egy sószappannal vihetjük fel. Ez nem a szó hagyományos értelmében vett szappan, hanem egy kristálysó darab, ami szappan formájúra van csiszolva, innen kapta a nevét. A sószappan 100 % kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. A tiszta, nedves bőrt vagy közvetlenül a nedves sószappannal kenjük be, vagy a nedves kezünket kenjük be a sóval és a kézről visszük a sóoldatot a bőrre.

A sószoba jótékony hatása

A sószoba jótékony hatása

Mostanság az egész országban, így Nyíregyházán is egyre népszerűbbnek számítanak a sószobák, amelyeket elsősorban óvodákban alakítanak ki. Ezáltal az egészségnevelést kiemelten kezelik a nyíregyházi Vécsey közi óvodában, ahol már több éve működik a gyerekek számára létrehozott betegségmegelőzési helyiség. A só jótékony hatásáról már évszázadok óta hallunk, és a szakemberek véleménye szerint 45 perc a sószobában annyit ér, mintha egy napot a tengerparton töltenénk el. Azok a gyerekek, akik nem juthatnak el a tengerpartra és száraz levegőjű lakótelepi lakásokban élnek, azoknál egyre gyakrabban alakulhat ki asztma vagy bőrbetegség. Ennek a kezelésére és megelőzésére nyújt segítséget a Vécsey közi óvoda, ahol a terápiás program kidolgozóját, Lippainé Zsuzsa óvodapedagógust kérdeztük.

A zalakarosi hévízforrás

A zalakarosi hévízforrás

2 Celsius fokos az a forrás, amely Zalakaros egyik szélső utcájának sarkán tört fel a napokban. A tűzoltószertár előtt gőzölgő buzgár környékén megolvadt a hó és a jég. Azt még nem tudni, honnan jön a víz, de abban biztosak a helyiek, hogy nem csőtörésről van szó.

Bázikus konyha

Bázikus konyha

A mai asztali, vagy étkezési sónak a szó valódi értelméhez, már nincs semmi köze, mert napjainkban az étkezési só csak nátriumkloridból (NaCl) áll. Ez önmagában már nem só, hiszen a só mindig az alkotórészeinek a szimbiózisát jelenti, ami a természetes megjelenési formájában 84 elemet jelent. Ugyanazt a 84 elemet, melyek bolygónkat és a fizikai testünket is jellemzik. A vérünk nem más, mint egy megváltozott tengervíz a benne lévő 84 elemmel.

Buda - Sólámpás sóbarlang

Buda - Sólámpás sóbarlang

Buda legnagyobb Sólámpás kristálysó sóbarlangja legkiválóbb minőségű, nyolc tonna Pakisztánban, kézzel bányászott himalájai kristálysó téglából épült. Ez a mennyiség már minőségi hatást hoz létre. A himalájai kristálysó nagyon speciális keletkezési körülményei és összetétele miatt egyedülálló színválasztékú és szépségű.

Buda XI. Madárhegyi Sóbarlang

Buda XI. Madárhegyi Sóbarlang

A Madárhegyi Sóbarlangot ajánlom mindazoknak, akik odafigyelnek egészségükre és a természetes gyógyulást szeretik. A sóbarlang nem csak akkor jó amikor megfázunk és különböző eredetű felső légúti panaszunk van, hanem immunerősítésre, és bőrbetegségekre is nagyon jó. A parajdi só a világon az egyik legjobb minőségű 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ha nincs ideje vagy kedve, hogy 650 km-t utazzon a parajdi sóbányába, akkor jöjjön hozzánk! Elhoztuk Önöknek a parajdi sóbánya 270 méteres mélységéből a 22 millió éves sótömböket és a helyszínen felállítottuk a terápiás II. tárna egy élethű részét, amelyben ugyanazokkal a feltételekkel gyógyulhat, regenerálódhat. Teázó-Kávézónkban kínálunk szálas tea különlegességeket helyben fogyasztásra és elvitelre. Várunk mindenkit szeretettel.

Budakeszi sóházikó

Budakeszi sóházikó

Sóházikónk a terápiához legkedvezőbb hőmérsékleten üzemel, ez a hőmérséklet garantálja a legjobb hatásfokot. Ez a mennyiségű sótégla biztosítja, hogy már a 45 perces terápia alkalmával is érezhetőek a sóterápia kedvező hatásai. A helyiség kialakításánál figyelembe vettük kedves vendégeink nyugalmának biztosítását is. A terápia időtartamára a sóbarlang kizárólag az Ön és családja számára biztosított, így mások nem zavarhatják meg nyugalmukat.

Budaőrs: Gyereksóterápia

Budaőrs: Gyereksóterápia

A legfontosabb dolog az életben az egészséges gyermek. Ennek csak az van tudatában, akinek már volt része abban, hogy csak tehetetlenül nézi gyermekének küzdelmét akár már egy enyhe megfázással szemben is. Egy olyan természetes megoldást kínálunk, amivel egészségesebbé válhat a család minden tagja.

Tuti menü